Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението

...
Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението
Коментари Харесай

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), провокиран от вълнението към утвърдените спот ETF-и, донесе наслада на огромна част от вложителите.

Въпреки скептицизма във връзка с устойчивостта на ликвидността им, данните сочат, че може да има по-нататъшен напредък за водещата криптовалута .

От стартирането си до момента ETF-ите са изкупиха големи количества Биткойн токени, равняващи се над 0.5 от общото предложение на BTC. Значителното струпване на активи подсказва, че ентусиазмът към Биткойн ETF остава мощен, което опонира на всякаква визия за намаляваща прелест.

Източник: Dune Analytics

В международен мащаб ползата към ETF-ите набъбна. Управляващата партия в Южна Корея да вземем за пример обмисля да включи утвърден от Съединени американски щати Биткойн спот ETF като част от предизборното си заричане.

В рамките на партията също по този начин се водят полемики за евентуално облекчение на възбраната за институционални вложения в първични борсови предлагания (IEO).

Ако повече страни последват образеца и одобряват Биткойн ETF-и, това може да докара до повишение на ликвидността, защото по-широк кръг вложители ще получат експозиция към пазара на криптовалути посредством контролирани и налични принадлежности.

Тази спомагателна ликвидност може да изиграе решаваща роля за поддържане на неотдавнашното рали на Биткойн, осигурявайки по-стабилна и устойчива пазарна среда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР