Неотдавна глобалният гигант за кафе Starbucks отвори втория си магазин

...
Неотдавна глобалният гигант за кафе Starbucks отвори втория си магазин
Коментари Харесай

Чуждестранни фирми за кетъринг инвестират в Китай

Неотдавна световният колос за кафе Starbucks отвори втория си магазин от серията, обвързвана с нематериалното културно завещание в региона „ Шънюли “ в Шанхай. Кафенето се намира в една от най-добре непокътнатите здания в града с присъщи особености на архитектурния жанр Шъкумън, който комбинира западни и китайски детайли и се появява първо през 1860г. Като влизаш в магазина, първо виждаш 10 огромни ръчно направени „ кафе-цветя “, украсени с нежни червени горски плодове. Те са направени особено ръчно в прилежащ Суджоу, провинция Дзянсу.

В кафенето има още изтънчено бродирани рокли ципао от Шанхай, сребърни принадлежности от Хъчин, провинция Юннан, и съдове от Хунхъ, Юннан. Мястото е едно от 1000-та магазина на Starbucks в Шанхай. Компанията, която общо има 6000 магазина в Китай, възнамерява до 2025г. да усили броя на своите клонове в 300 града в цялостен Китай с 50% до 9000.

Целта на Starbucks е през идващите три години на всеки 9 часа да открива един магазин в Китай. През това време канадската кафене верига Tim Hortons също възнамерява да се уголемява бързо в Китай – на всеки 12 часа да открива едно ново кафене. Въпреки провокациите от пандемията от COVID-19 задграничните кетъринг компании не престават да се уголемяват в Китай във връзка с създаване на центрове за доставки и развиване на дигитализацията. Тези компании си сътрудничат с китайски сътрудници в разпространяването на китайската просвета и постигането на зелените цели на Китай. На Международното ревю за импорт в Шанхай през ноември мобилна кола-ресторант на веригата за бързо хранене KFC е главен участник в изложбената зала към този момент пета година. Не единствено това, само че и самите храни, предлагани там, се вършат непосредствено на място и резервират прохлада за посетителите на експото.

След като открива първият си в Китай магазин пред 1987г. в региона Чиенмън, Пекин, KFC е разкрил 8600 магазина в цялата страна. През тази година той откри 500 нови магазина из цялата страна. Джоуи Уат, изпълнителен шеф на Yum за Китай, компанията-майка, която управлява KFC и Pizza Hut, съобщи на Международното ревю за импорт, че като първата задгранична верига за хранене, която участва в Китай, Yum има шанс да изживее персонално интервала на китайските промени и отваряне, които през последните 35 години е дало извънредно доста благоприятни условия за развиването им на този огромен пазар.

Yum за Китай има 12,409 заведения за хранене в 1700 китайски града. Компанията възнамерява да разшири с още 1000 до 1200 магазина в Китай до края на тази година. По време на пандемията бързото развиване на дигитализацията и услугите за поръчване на храна за у дома помогнаха на компанията да се оправи с провокациите, пред които беше изправена. KFC и Pizza Hut имат обща стратегия за „ членове на клуба “, в който вземат участие към този момент повече от 400 милиона консуматори, а цифровите поръки заемат повече от 91% от приходите на двете марки. Yum за Китай възнамерява да влага 1 милиард в цифровата инфраструктура през идващите пет години. Системата за изкуствен интелект на компанията освен разрешава куриерите да доставят артикули в бизнес региони, само че и чиновниците из цялата страна да работят по гъвкаво работно време.



До третото тримесечие на тази година услугите за поръчка на храни за у дома на KFC и Pizza Hut заемат респективно 37% и 41% от общите им доходи, с възходящ брой на консуматори, изключително от по-младото потомство, които търсят удобството на към този момент приготвени ястия по време на пандемията. През 2020г. Yum за Китай започва продажба на авансово приготвени храни.

В период от две години с неговите нови артикули - пържоли, пържен ориз, пилешка чорба както и китайските пелмени дзяозъ за микровълнова, кафе и снакс, KFC е привлякъл безчет консуматори. Във второто тримесечие на тази година, продажбите на този тип артикули доближиха 200 милиона юана, което е повече от двойно в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

През юли Yum за Китай ще построи център за ръководство на веригите на доставки в региона Дзядин, Шанхай. Това ще е най-големия му капиталов план в „ неразвит терен “ досега. Съоръжението с 61,000 квадратни метра повърхност ще бъде построено до 2024г. То ще служи като седалище на интервенциите за веригите на доставки на компанията.

Джоуи Уат, изпълнителен шеф на Yum за Китай, съобщи: „ Нашата верига за доставки на международно равнище е една от основните ни качества, които ни помогнаха да облекчим спиранията, донесени от COVID-19. Когато нашият потенциал на веригата за доставка е все по-силен, ние имаме вяра, че центърът по-добре ще поддържа повече магазини, продажбени канали и артикули, като с това ще спомогне за осъществяване на дълготрайния растеж. “



През декември първокласна марка „ Луи Витон “ откри ресторанта The Hall в Чънду, провинция Съчуан. Това е третият ѝ ресторант в света, другите две са в Париж и Токио.

Заедно с това Wolfgang`s Steakhouse от Ню Йорк откри клон в Шанхай, който е шестия му клон в континенталната част на Китай. През миналите три години наред с разширението на бизнеса си Петър Цвайнер, притежател на Wolfgang`s Steakhouse, е ходил в Китай няколко пъти, с цел да ревизира своите магазини. Той е посетил всеки от 35-те магазина на веригата в света, с цел да подсигурява поддържането на равнището на техните услуги и оптимизацията на процесите.

„ Китай се развива бързо. Ние откриваме магазини в Шанхай, Пекин, Шънджън и Ханджоу. Искаме да открием магазини във всички огромни градове в Китай “, съобщи той и добави, че с изключение на храната, предоставена в заведенията за хранене, той се постанова да мисли по какъв начин да донесе храна на потребителите в домовете им. Едно от неговите решения е наличие на пазара за услуги за поръчване на храна за у дома.

“Трудно е за изискани заведения за хранене да доставят храни за у дома. Трябва да гарантираш, че всичко е опаковано добре и би трябвало да разчиташ на куриери, с цел да доставят храната бързо и да избегнат някакви произшествия, които да се случат по време на превоза “, сподели той.

Освен да доставят ястия, в Пекин компанията Wolfgang`s Steakhouse употребяват и мобилна кухня-ремарке, с която оферират своите артикули из целия град. С нея ресторантът може да взе участие в редица изложби или просто елементарни панаири за уикенда. Той също възнамерява да вкара мобилната кухня в градовете, където компанията още няма заведения за хранене.

„ Бизнесът на компанията също включва артикули като вино и уиски, защото те са главните питиета, с които се употребява телешкия стек. “ Цвайнер съобщи, че китайските консуматори имат много положителни познания за виното и извънредно добър усет.

Новият клон на компанията в Шанхай ще бъде открит през април идната година. Цвайнер е също по този начин подготвен да разшири бизнеса си в Чънду, Суджоу, Нандзин и други градове. Според него пандемията няма да промени неговия проект в Китай. „ Хората би трябвало да ядат, рано или късно ще си замине този вирус! “
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР