България не приема изявления и поведение, които противоречат както на

...
България не приема изявления и поведение, които противоречат както на
Коментари Харесай

Димитър Главчев сгълча РСМ за нарушение на договорките както с България, така и с ЕС

България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и кардинално на договореностите сред Европейския съюз и Република Северна Македония (РСМ). Това се споделя в позиция на служебния министър председател Димитър Главчев във връзка церемонията по встъпване в служба на новия президент на РСМ Гордана Силяновска.

По думите на Главчев България неведнъж и ясно е заявявала, че договореностите би трябвало прецизно да се извършват.

В позицията на министър-председателя се показва още, че Северна Македония е членка на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности .

" Убедени сме, че европейската вероятност на Република Северна Македония ще зависи напълно от всеобхватното осъществяване от нейна страна на утвърдените от всички договорености от юли 2022 година ", декларира Димитър Главчев.

Вчера Гордана Силяновска постави клетва като нов президент на страната. Това провокира скандал, защото името Република Северна Македония бе контрактувано след дългогодишни договаряния с Гърция. Гръцкият дипломат София Филипиду напусна церемонията по встъпването в служба, а гръцкото външно министерство излезе с изказване. Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен също укори избора на Силяновска-Давкова. Днес с позиция по тематиката излезе и българският президент Румен Радев.
 Румен Радев предизвести РСМ: Никакви контракти няма да бъдат ревизирани
Румен Радев предизвести РСМ: Никакви контракти няма да бъдат ревизирани

Договорите би трябвало да се извършват, отсича държавния глава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР