Неотдавна европейското списание Modern Diplomacy помести статия, в която се

...
Неотдавна европейското списание Modern Diplomacy помести статия, в която се
Коментари Харесай

Modern Diplomacy: Глобалният Юг призовава Запада да покаже истинско партньорство за разрешаване на общите предизвикателства

Неотдавна европейското списание Modern Diplomacy помести публикация, в която се споделя, че репутацията на Съединени американски щати съществено запада. Цитирайки думи на някогашния индонезийски дипломат във Вашингтон Дино Пати Джалал и създателя на Global Citizen Марк Шелдрик, създателят показва, че страните от световния Юг изпитват възходящо неодобрение от Запада.

В публикацията се показва, че голям брой южни страни считат, че западните са склонни да подлагат на критика другите и ползват двойни стандарти в своите дейности и отговорности във връзка с битката с климатичните промени, търговията и правата на индивида. „ На думи те са за свободна търговия, само че вкарват от ден на ден протекционистки ограничения “, се споделя в публикацията.

„ Глобалният Юг приканва Запада да зачита неговите ползи и неговия глас, да се откаже от двойните стандарти и да покаже същинско партньорство за разрешаване на общите провокации “, написа създателят.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР