Неотдавна бандити си устроиха брутална схватка и то пред очите

...
Неотдавна бандити си устроиха брутална схватка и то пред очите
Коментари Харесай

Стряскаща версия за двойното самоубийство в Люлин, изплуваха имената на братя Бериша

Неотдавна бандити си устроиха брутална битка и то пред очите на голям брой очевидци от техния квартал. Сблъсъкът бе сред Любо Носа и братята с албански корени – Бериша.

Само преди дни бяха открити труповете на 2-ма мъже от близкия кръг на братята. Загиналите са на 25 и 19 години и бяха открити размазани брутално на тротоара пред блок 320 в Люлин 3.На страшната панорама е попаднал комшия в ранните часове, който подал сигнал на 112. Само след минути целият регион почернял от полиция от 9-то районно и отдел Убийства към столичната дирекция, които блокирали региона и почнали огледи.

От Министерство на вътрешните работи дълго време резервираха цялостно безмълвие по случая с мистериозната гибел на 2-мата млади мъже. Едва след публикуването на случая в някои електронни издания, от Столична дирекция на вътрешните работи разясниха случая сбито, че става въпрос за ритуално самоубийство. От районното ръководство напълно отхвърлиха коментар с претекст, че е следствена загадка.

Според вътрешен източник от Министерство на вътрешните работи, от горната страна е спуснато напътствие за осведомително затъмнение по случая, което е сякаш с претекст да не се пречи на следствието. Неофициално се знае, че от Министерство на вътрешните работи и Държавното обвиняване даже не са желали да се разчува казусът за обезпечаване на комфорт на държавното управление. Мистериозната гибел на 2-мата мъже може в допълнение да нагнети напрежение в обществото след абсурда по случая с Дебора от Стара Загора.

През последните дни десетки хиляди българи стачкуват пред съдилища, прокуратури, регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в 40 градове, като все по-често се чуват апели за въоръжена опозиция и разпределяне на улично правораздаване при неналичието на съответно такова от правораздавателните органи и цялостно дезертиралите от функционалността си да защитят жителите родна полиция, прокуратура и съд.

Източници от софийския ъндърграунд разкриват, че убитите двама младежи в „ Люлин “ са наркодилъри с прякори Стимбата и Бозавия, които са родом от Русе, само че от 2-3 години живеят в апартамент на осмия етаж на блок 320 в „ Люлин “, който им е предан чартърен от адвокатка, занимаваща се с наркодела.

Твърди се, че Стимбата и Бозавия са пласирали кокаин, марихуана и екстази в 3-ти регион и са част от кримиорганизацията на братята с албанска жила Михаил, Анджело и Александър Бериша.

Братята Бериша получиха престъпна популярност единствено преди месец, откакто влязоха в кървава кавга с 32-годишния люлински наркобандит Любомир Велков - Носа. Тогава видеокадри от уличното меле в „ Люлин “ демонстрираха по какъв начин Любо Носа и междинният от братята Бериша - Михаил, се сбиват на улицата пред блок 204 в софийското панелното гето, като Любо Носа е победен от съперника си.

Докато Носа е на земята, притиснат от Михаил Бериша, в багра се включват и другите двама братя, които нанасят безпощадни юмруци и ритници. Макар и целият оцапан с кръв, Любо Носа съумява да се изправи на краката си и да избяга от братята.

Минути по-късно 32-годишният Любомир Велков се връща на спонтанната улична сцена, само че този път зад кормилото на мощния си черен джип „ Мерцедес “, с който съзнателно блъска Александър Бериша.

Очевидци на бруталния екшън свидетелстват, че преди Любо Носа да бъде свален принудително от возилото, той на няколко пъти пробва да прегази и другите двама братя Бериша – Анджело и Михаил, които обаче съумяват да избегнат джипа. В резултат на мелето Александър Бериша остана без крайник, който беше ампутиран в „ Пирогов “.

Любомир Велков - Носа е с повдигнати обвинявания за съзнателно причиняване на злополука и нанасяне на тежка телесна щета и търка наровете на следствения арест в София. Въпреки това криминалистите проверяват версията, че изхвърлените от терасата на 8-ия етаж двама мъже са убити за възмездие и като част от нарковойната, която се води сред конкурентни групировки, чиито представители са и Любо Носа, и братята Бериша.

Запознати с следствието разкриват пред, че при претършуване на жилището на 8-ия етаж в блок 320, от който са били изхвърлени двамата наркодилъри, са открити дрога, спринцовки с хероин, оставени демонстративно на масата в хола и две полупразни бутилки от уиски дружно с таблетки диазепам.

Подозрителното е, че жилището е било усърдно изчистено с белина и препарати, с цел да не бъдат открити ДНК следи от евентуалните причинители на закононарушението. Смята се, че преди двамата дилъри да бъдат изхвърлени от балкона на жилището, са били грубо пребити в жилището, в което живеели чартърен.

Телата им са предадени за аутопсия в „ Съдебна медицина “, само че публична информация липсва.

Въпреки съмнително късното публично съобщение на Столична дирекция на вътрешните работи, че в „ Люлин-3 “ е имало ритуално самоубийство на двама младежи, осведомени описват, че от отдел „ Убийства “ към Столична дирекция на вътрешните работи тихомълком работят по напълно друга версия – че младите мъже са премахнати от конкурентни дилъри на дрога, а жестоките гангстерски убийства са замаскирани като синхронизирано двойно самоубийство посредством по едно и също време съединяване от 8-мия етаж на жилищен блок.

Според полицейски източник съществени обвинени като причинители на жестокото наркоубийство в блок 320 в „ Люлин “ са ромските кримибосове Севар и Давид. Двамата към този момент са оповестени за търсене със прикрит бюлетин на Министерство на вътрешните работи, защото не са открити на адресите си.

Севар и Давид са известни от години измежду представителите на люлинския ъндърграунд като съществени босове на дрогата и проституцията в трети микрорайон на ж.к. „ Люлин “.

Двамата управляват проституцията в „ Люлин “, както и търговията с дрога в Трети микрорайон. Само преди месец Севар излезе от пандиза за непредумишлено ликвидиране, откакто излежа смехотворно ниска 5-годишна присъда.

Една от аргументите от Министерство на вътрешните работи да не желаят да огласяват данни за двойното ликвидиране в „ Люлин “ е, че ще последват неуместни въпроси по какъв начин хипотетичният причинител е излязъл предварително от пандиза, а това може да докара до ескалация на митингите в цяла България, позволява осведомител от подземния свят.

Според полицейски източник, откакто е бил осведомен за двойното ликвидиране в ж.к. „ Люлин “, Министерство на вътрешните работи шефът Калин Стоянов е разпоредил стартирането на профилирана полицейска интервенция против мастити наркодилъри от София за да бъде овладяна обстановката с изпуснатите от надзор

проведени незаконни групи. Очаква се акцията да започва през уикенда със знакови арести на добре познати на обществото кримки.

Източник: Уикенд, crimesbg.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР