Неоспорими са полезните свойства на кромодия лук както в кулинарията,

...
Неоспорими са полезните свойства на кромодия лук както в кулинарията,
Коментари Харесай

Как безопасно да режем лук, без да се изплъзва и разпръсква?

Неоспорими са потребните свойства на кромодия лук както в кулинарията, по този начин и в рецептите от националната медицина. За да го прилагаме обаче, съвсем постоянно се постанова да го режем, изключително когато става дума за кулинарна рецепта. В такива случаи, като изключим сълзенето на очите, се появява още един проблем. Тънката мембрана сред обособените пластове на лука е извънредно гладка, което способства за това лукът непрекъснато да ни се изплъзва, до момента в който го режем.

Освен че се разпръсква във всички страни и ни затруднява да го наситним, по този метод лютивият зарзават усилва риска да се порежем, до момента в който го кълцаме.

Затова приложете следния трик, посредством който ще съумеете да наситните глава остарял лук по най-безопасния и комфортен метод.
 5 мита за яйцата, които тотално ще трансформират мнението ви за тях 5 мита за яйцата, които тотално ще трансформират мнението ви за тях
Колкото и да са хвалени яйцата, толкоз са и подложени на критика. Докато на някои хора им наподобяват като " холестеролна бомба ", други ги възприе...

Изчистете лука, без да отстранявате върха му, по който се намират коренчетата на зеленчука.

Разрежете главата тъкмо на половина и я обелете, още веднъж без да премахвате върха й. Така той ще държи в едно цяло всички пластове на лука и няма да им разрешава да се разместват.

Притискайки с длан лука, направете надлъжни и напречни сечения по него. Започнете да го режете, като продължавате да го придържате с ръка. По време на рязане, приберете върха на пръстите си, тъй че да ги предпазите от острието на ножа.

Готово! Вече имате съвършените кубчета лук, нарязани по най-бързия, комфортен и безвреден метод.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР