Неосъзната, но често срещана реакция е при разговор хората да

...
Неосъзната, но често срещана реакция е при разговор хората да
Коментари Харесай

Защо хората затварят очи при разговор?

Неосъзната, само че постоянно срещана реакция е при диалог хората да притварят очи. Психологът Лиза Дамър от университета Кейс Уестърн Ризърв в щата Охайо прави особено проучване в опит да я изясни, споделя The Independent.

Затварянето на очи при събеседване е пасивна реакция на противоречие и краткотрайно подчинение в хода на диалога, счита тя. Това е метод да се реагира дискретно на провокирано неспокойствие и опит да се възвърне прочувственото равновесие. Най-често, този способ на невербално възразяване се употребява от подрастващите, показва Дамър.

Наложената визия, че изразителното притваряне на очите при диалог е израз на пренебрежение, неуважение или незряла демонстрация на експанзия е ненапълно и даже неправилно, споделя още тя.

Дамър отбелязва, че тази реакция става известна като демонстрация на противоречие през последното десетилетие. И цитира Оксфордския речник на британския език, в който се показва, че притварянето на очи в разговор е познато още от  с XVI век, само че като израз на еротика или принуждение. Като знак на пасивно противоречие то е разказано научно за първи път чак през 1989 година

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР