“НЕОнавтика” е заглавието на новия сетивен спектакъл, създаден от ,

...
“НЕОнавтика” е заглавието на новия сетивен спектакъл, създаден от ,
Коментари Харесай

Театър на сетивата София представя „НЕОнавтика“ – интерактивен спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт“

“НЕОнавтика” е заглавието на новия осезателен театър, основан от , чиято премиера ще бъде на 29 и 30 януари и 19 и 20 февруари 2022 г . в постройката на Химическия факултет на СУ.

Местата са лимитирани, по тази причина можете за резервирате билет още в този момент

КАКВО Е НЕОнавтика?

Там, където физиката се среща с метафизиката, а химията с алхимията, поражда едно поле на НЕОбикновенни благоприятни условия и НЕОбясними синхроничности, което следва да бъде изследвано. С тази задача се заемат НЕОнавтите – интердисциплинарни откриватели, учещи измерението на НЕОпределеното и НЕОбяснимото.

Съществува ли връзка сред математиката и поезията? Има ли в действителност отдалеченост сред тях? Дали музиката и съществуванието са изцяло еквивалентни? Какво съставляват в самата си същина страстите? И по какъв начин в един свят, изтъкан от граници и форми, може да бъде осъзнато и възприето безформеното и безграничното?

Тези и още доста въпроси са предмет на НЕОнавтиката, по едно и също време просвета и изкуство, преодоляваща рестриктивните мерки на двете и ориентирана ОТВЪД всичко представимо досега.

 ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ

„ НЕОНАВТИКА “ съставлява интерактивен мултижанров театър, основан по методите на театъра на сетивния лабиринт. Той включва серия от сетивни пърформанси, въодушевени от емблематичната постройка на Факултета по химия и фармация към Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и създадени в съдействието с учени и студенти от там.

“НЕОнавтика” е интерактивно зрелище, надхвърлящо границите на обособените дисциплини, което дава опция както за учените и артистите, по този начин и за публиката, да попаднат в зона за опити и самите те да се трансфорат в откриватели, откриващи персонални отговори на заложени от тях въпроси.

 ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ

КОГА:

► 29 и 30 януари 2022 г – ПРЕМИЕРА (местата са изчерпани!)

► 19 и 20 февруари 2022 г

КЪДЕ:

► Факултет по химия и фармация на СУ – бул. Джеймс Баучър 1

ЦЕНА на билета:

► 60 лева

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:

► 90 мин

ВАЖНО! През спектакъла се минава самостоятелно сред 18 и 21:00 ч. като е НЕОБХОДИМО да имате предварителна резервация на час и билет на

Проектът “НЕОнавтика” се реализира с финансовата поддръжка на Министерство на културата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР