Тръмп иска „кошмарният“ съдия Чуткан да отстрани делото му от 6 януари

...
Неочакваното изказване на Доналд Тръмп в неделя сутрин Truth Social
Коментари Харесай

Неочакваното изказване на Доналд Тръмп в неделя сутрин Truth Social изигра всички най-големи хитове на бившия президент. Той започна деня, като нарече Нанси Пелоси „болна и луда психопатка“, след което насочи погледа си към „ПОЛУДЕНИЯ“ специален прокурор Джак Смит и повтори призива си за федерално поглъщане на „мръсния и престъпен“ Вашингтон, окръг Колумбия.

Той също изрази желанието си съдия Таня Чуткан, която беше назначена да наблюдава наказателния процес на Тръмп срещу Капитолия във Вашингтон, окръг Колумбия, да бъде отхвърлена от делото.

„Няма начин да получа справедлив процес със съдията, „назначен“ за нелепия случай за свобода на словото/честни избори“, написа Тръмп (с главни букви, разбира се). „Всички знаят това, както и тя! Ние незабавно ще поискаме отвод на този съдия на много сериозни основания, както и за промяна на мястото, ако [sic] окръг Колумбия.“

Чуткан е наречен „най-лошият кошмар“ на Тръмп от бившия прокурор Дейв Хендерсън и юридическият екип на бившия президент вече усещат горещината. В събота тя отхвърли искане от лагера на Тръмп за удължаване на крайния срок за защитна заповед, която би могла да ограничи това, което те могат да споделят публично по случая.

„Мисля, че шансовете [Тръмп] наистина да излежи присъда все още са близо до нулата“, каза Хендерсън пред MSNBC в неделя. „Но съдия Чуткан е от типа съдии, които биха го осъдили да излежава присъда, защото тя ще бъде справедлива по отношение на това как се отнася към всички в съдебната си зала и тя вече показва това с тези настоящи решения.“

Чуткан също има история на издаване на тежки присъди на обвиняемите от 6 януари , превишавайки препоръката на прокуратурата девет пъти в нейните 31 дела за безредици в Капитолия.

Историята продължава

Освен съдията, Тръмп също многократно изрази недоволството си от мястото. Миналата седмица той призова процесът да бъде преместен от окръг Колумбия в „политически безпристрастна“ Западна Вирджиния – щат, който случайно спечели с 39 точки на президентските избори през 2020 г.

Тръмп повтори този призив в неделя , публикувайки в Truth Social, че „няма начин“ да се доближи „дори до справедлив процес“ в окръг Колумбия.

„Има много причини за това“, написа той – отново с главни букви. „Но само едно е, че призовавам за федерално поглъщане на този мръсен и престъпен срам за нашата нация.“

Джон Лауро, един от адвокатите на Тръмп, каза миналата седмица, че Западна Вирджиния би била идеална място, защото това е „по-разнообразна област“ с „по-балансирано“ жури.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете най-големите новини и скандали от Daily Beast направо на вашата входяща кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР