Необяснимо и вредно за дружеството поведение на предишното ръководство е

...
Необяснимо и вредно за дружеството поведение на предишното ръководство е
Коментари Харесай

Гешев: Производители са направили милиони на гърба на Кинтекс

Необяснимо и нездравословно за сдружението държание на предходното управление е вкарало полиция и прокурори в държавния оръжеен търговец „ Кинтекс ”. Това стана ясно от брифинг на зам.-главния прокурор Иван Гешев на брифинг след началото на акцията, предава bTV. Той изясни, че тя е резултат от инспекция на Агенцията за държавната финансова ревизия.

Гешев изясни обстановката в сдружението по следния метод: „ Кинтекс ”, като държавен оръжеен търговец, подписва покупко-продажби с разнообразни страни – да вземем за пример Индия. Доставката се прави от български оръжейни производители. ) Българските производител некачествено извършва оръжейните доставки и външният консуматор начислява неустойки. „ Кинтекс ” не подхваща безусловно нищо, с цел да възвърне тази вреда като си потърси парите от съответния снабдител. Сигурен съм, че това е напълно случайно… ”.

По думите му резултатът е в интерес на производителите, които могат да пласират некачествена продукция или да не съблюдават периоди. Става дума за три компании, като Гешев отхвърли да ги назове. Практиката е траяла 2 или 3 години, като на следващия ден ще се реши дали ще има упрекнати.

По отношение на акцията в захарния комбинат в Пловдив Гешев удостовери, че има връзка с делото против сем. Арабаджиеви. За данъчни закононарушения са упрекнати шефът на предприятието и жена, обвързвана с други компании на фамилията. Зам.-главният прокурор изрази убеденост, че Арабаджиеви ще бъдат екстрадирани от Испания, само че не се ангажира с съответна дата. От Испания се чакат още материални доказателства, измежду които 50-60 000 евро („ джобни пари ”) и 26 телефона („ там са били като телефонна централа ”). Останалата част от брифинга на Гешев се трансформира в дебат сред него и някои от присъстващите публицисти на тематика „ Сложните връзки сред политиката и правораздаването ”.

Зам.-главният прокурор показа, че към този момент не се вълнува от изгонването на банкера Цветан Василев, тъй като схванал, че юридическите благоприятни условия са изчерпани и са останали единствено политическите и финансовите. „ Част от политическата система, част от хората, които са отвън Народното събрание и нямат късмет скоро да влязат в него, се пробват да профилираните структури, които вършат нещо, което никой не е правил досега ”, възнегодува Иван Гешев. Той назова „ кални ” нещата към свадите с жилищата на властта и отхвърли да ги разяснява в детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР