Красимир Терзиев е художник и изследовател. Oт 2009 г. е

...
Красимир Терзиев е художник и изследовател. Oт 2009 г. е
Коментари Харесай

Инсталация с поглед в миналото и мисли за бъдещето на мястото на ...

Красимир Терзиев е художник и откривател. Oт 2009 година е академични учител по цифрови изкуства. В интервала 2008-2011 година е докторант по Културна антропология във Философския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, където работи върху проучване на културните резултати на новите медии.

„ Този план стартира като самодейност на Столичната община преди повече от 3 години, когато са получени 8 планови оферти за това място. Журито избра плана на Красимир Терзиев. София има потребност от повече изкуство в градска среда и сходни произведения имат ролята освен символно поради мястото, на което се намират, да предизвикат и да ни карат да се замислим ”, съобщи заместник-кметът по културата, спорта и образованието Яна Генова, съобщи NOVA.

 

Идеята на художника Красимир Терзиев е да се развие място, на което човек може въображаемо да се освободи от инерцията на всекидневието, да намерения за минали събития, с визия за бъдещето.

 

" Идеята на творбата е обвързвана с мястото, на което е ситуирано. Изречението е плод на паника. То може да ни накара да се замислим за бъдещето и предишното ", уточни създателят на инсталацията. На въпрос за изпуснатите запетаи, Красимир Терзиев отговори, че това е направено съзнателно.

 

По сходство на художествената тирада, в която се позволява създателят да се освободи от граматиката и в името на по-музикален израз, и тук са изпуснати запетаите. " Много модерни поети и писатели употребяват този принцип ", разяснява също Терзиев.

 

Творбата е определена през 2022 година във второто издание на Програма „ Навън “ на Столичната община измежду осем други оферти. Проектът е гласуван и от Столичния общински съвет след публично разискване с жители и представители на културната общественост.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР