Необичайно топъл, но и ветровит ще е първият ден на

...
Необичайно топъл, но и ветровит ще е първият ден на
Коментари Харесай

Времето в първия ден на новата година: Жълт код за силен вятър в 10 области

Необичайно топъл, само че и прохладен ще е първият ден на 2022 година. Облачността ще бъде променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често забележителна, само че без основни превалявания.  Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0° и 5°, в София - към 1°. Ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София - към 12°.

Облачността ще бъде променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често забележителна, само че без основни превалявания. Ще е прохладно - с сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и мощен вятър от запад-северозапад

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област, Пазарджик и Пловдив. 

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд най-вече забележителна. Само на изолирани места ще превали едва. Ще духа мощен до плевел вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 8°, а на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12°-15°. Температурата на морската вода ще е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:57 часа и залязва в 17:03 часа. Продължителността на деня е 9 часа и 6 минути. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР