Необичайно силен вятър прекъсна електропроводи и остави без ток множество

...
Необичайно силен вятър прекъсна електропроводи и остави без ток множество
Коментари Харесай

Бурен вятър остави без ток множество села в Пазарджишко

Необичайно мощен вятър прекъсна електропроводи и остави без ток голям брой обитаеми места в Пазарджиша област.

Заради скъсани жици и паднали дървета с нарушено електроподаване са селата Пищигово, Сарая, Гелеменово, Динката, Щърково, Памидово, Сестримо, Момина клисура, Дъбравите, Габровица, Равногор, Нова махала, Фотиново.

Аварийни екипи на EVN работят по възобновяване на електричеството по всички наранени места, потвърдиха от сдружението. Става дума за инцидентни спирания на тока поради бурния вятър, само че не се касае за крупни повреди, всички сигнали се отработват сега, увериха от пресцентъра на компанията.

Проблем с електричеството е зародил и в спортната база „ Белмекен “. От вятъра са скъсани два огромни електропровода, подаващи сила към базата. Там обаче няма бедствена обстановка, тъй като обектът има резревно зареждане с генератори, потвърдиха от " Белмекен ".

Независимо от това, техниците на EVN работят предпочитано за възобновяване на централното електрозахранване, акцентира представител на енергоразпределителното сдружение.

Пазарджишките пожарникари са реагирали на 27 сигнала за разнообразни бедствени обстановки в региона през миналото денонощие. Най-многобройни са повикванията за паднали дървета, клони и мазилки от здания вследствие на поривистия вятър.

Няма потърпевши хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР