Необходимо е да бъде намерен нов, по-добър икономически механизъм за

...
Необходимо е да бъде намерен нов, по-добър икономически механизъм за
Коментари Харесай

Шишков: Необходим е нов икономически модел за развитие на инженерната инфраструктура


Необходимо е да бъде открит нов, по-добър стопански механизъм за развиване на инженерната инфраструктура.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков при откриването на проведена от Камарата на строителите в България конференция „ Предизвикателства и благоприятни условия в областта на строителството – ролята на нововъведенията, новите технологии и уменията “.

„ Уверен съм, че строителният отрасъл в България има задоволително огромен капацитет да построи подобен модел “, добави още той и добави, че проблемите с високата инфлация и компликациите с довършването на към този момент стартирани обекти също демонстрират нуждата да бъде открита по-различна форма на вложения сред страната и частния отрасъл, а даже и сред него и общините.

„ Колкото по-активни са тези взаимоотношения и бъдат поставени на ясна правна основа, толкоз по-голяма ще е изгодата за всички – и на обществото, и на бизнеса, и на общините “, добави районният министър.

Министър Иван Шишков разгласи, че на последното си съвещание държавното управление е приело тактика и пътна карта за цифровизацията на строителния бранш. Той разяснява, че се работи в посока да бъде дадена опция освен за финансиране на процеса на дигитализиране и в дребните общини, а и да се поддържа стабилно системата във времето.

„ Проблемът е в броя на потребителите, които ще употребяват системата. Държавата би трябвало да направи по този начин, че да подкрепи дребните общини тази система един път да бъде построена, повторно да работи. В огромните общини системата ще се самоподдържа “, уточни арх. Шишков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР