Необходими са повече инвестиции в цифровите умения на хората в

...
Необходими са повече инвестиции в цифровите умения на хората в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Нужни са повече инвестиции в цифровите умения на хората в ЕС

Необходими са повече вложения в цифровите умения на хората в Европейския съюз - това съобщи в Сандански еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел. Затова в новата стратегия " Цифрова Европа " е предложила бюджет от 9 милиарда евро, които да бъдат вложени за образования на жителите на съюза.

Сандански
 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
По думите ѝ, Европа към момента не е водач в цифровизацията. Тя сподели още, че един от целите и като еврокомисар е развиването на цифрови бизнес хъбове във всяка област на Европа до 2020 година, което би дали опция за по-добро развиване на всички райони.
Мария Габриел - еврокомисар по цифровата стопанска система и общество: " Нашата концепция е в този хъб е дребните и междинни предприятия да имат опцията да тестват своя бизнес модел преди да подхващат риска от излизането на пазара. Да има опция от образование на локални фрагменти, на хората които по-късно ще работят за развиването на личния си район. И концепцията е в идващия бюджетен интервал на Европейска комисия е да има 3 пъти повече средства за цифрови осведомителни хъбове. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР