Необходими продукти: 150 г коприва (свежи връхчета) 5 с.л. брашно

...
Необходими продукти: 150 г коприва (свежи връхчета) 5 с.л. брашно
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Панирана коприва с бира

Необходими артикули:
150 г коприва (свежи връхчета)

5 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 яйце

сол

1/2 ч.л. изсъхнал джоджен

бира

олио (за пържене)
Начин на подготвяне:
Започнете с почистването и измиването на копривата. Gozbite.bg поучава да работите с ръкавици, с цел да избегнете неприятно парене след това по кожата от копривата. Почистените и измити връхчета от коприва оставете върху домакинска хартия да се отцедят добре.

През това време вие си направете кашата за паниране. В комфортна по величина купа смесете брашното, солта, бакпулвера и добре стрития изсъхнал джоджен. Добавете яйцето и започнете да разбърквате.

Сместа става доста гъста, по тази причина прибавете няколко супени лъжици бира. Добавяте бирата лъжица по лъжица, с цел да може да усетите по кое време сместа е подготвена. Тестото би трябвало да е с гъстотата на кексово тесто. Да може да полепне по листенцата коприва без да се стича.

Загрейте задоволително количество олио като за маслена баня. Потапяйте по настрана връхчетата коприва в сместа за паниране. Леко отцедете и пържете на умерена температура до прелестен златист цвят. Готовата панирана коприва слагайте върху лист домакинска хартия да попие непотребната лой. Сервирайте топла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР