Неназовани представители на службите за сигурност на Египет предупредиха за

...
Неназовани представители на службите за сигурност на Египет предупредиха за
Коментари Харесай

Египет ще отхвърли всякакви планове на Израел за изселване на жителите на Газа в Синай

Неназовани представители на службите за сигурност на Египет предизвестиха за желанията на " някои партии и сили " в Израел да принудят палестинците да изоставен земите си, като бъдат сложени пред избора да загинат при бомбардировка или да се изселят, оповестява Българска телеграфна агенция. " Египет се е противопоставял и ще се опълчи на подобен проект, а той е единомислещо отритнат и от палестинците, които държат на своите права и земя ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 175
Изявленията следват апела към палестинците от страна на представителя на израелските сили за защита Ричард Хехт да изоставен Газа в посока Египет. Малко по-късно пресслужбата на израелската войска разгласява друго известие, в което се споделя, че пропускателният пункт Рафах на границата сред Синай и Газа към този момент е затворен.

Междувременно представителят на Израелските сили за защита Авихай Адраи съобщи, че Израел не е отправял формален апел, който да насочва жителите на Газа към Египет. " Хората са насочвани към места и убежища на територията на Ивицата Газа, без да я напущат, " написа Адраи в обществената медия " Екс " (доскоро " Туитър " ).

В неделя израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели в послание към жителите на Газа, която има граница с Египет, да я изоставен, тъй като Израел ще работи със мощ на всички места. Последваха цялостна обсада на анклава и интензивни въздушни удари, напомня " Ал Ахрам ".

След началото на сраженията Египет ускори контактите си както с воюващите страни, по този начин и с интернационалните водачи в опит да се постави завършек на ескалацията и да се отбрани живота на израелските и палестинските жители.

Кайро предизвести за последствията от военния спор за филантропичната обстановка в палестинските територии и за стабилността и сигурността в района.

Според Египет актуалната и предходни ескалации са породени от неналичието на небосвод за заслужено и всеобхватно съглашение за палестинския въпрос, учредено на решението за две страни и основаване на самостоятелна палестинска страна в границите от 1967 година със столица Източен Йерусалим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР