Немският канцлер Олаф Шолц заяви, че Западът възнамерява да оказва

...
Немският канцлер Олаф Шолц заяви, че Западът възнамерява да оказва
Коментари Харесай

Щолц определи като "правилно геополитическо решение" подкрепата на Европейския съюз за Киев

Немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Западът има намерение да оказва помощ на Украйна " в продължение на десетилетия ", като означи, че на дневен ред е " проектът Маршал на 21-ви век ". Той приказва при откриването на интернационална конференция за възобновяване на Украйна в Берлин във вторник.

" Сега е моментът да обсъдим какво би трябвало да бъде бъдещето на Украйна и по какъв начин да бъде финансирано то. Днес сме тук, с цел да обмислим по какъв начин да осигурим и запазим финансирането за възобновяване и модернизацията на Украйна за години и десетилетия напред ", сподели Шолц и добави, че това не е просто донорска конференция, а нещо по-фундаментално.

" Това не е нищо друго с изключение на основаване на нов проект Маршал за 21-ви век - задача за поколенията, която би трябвало да стартира в този момент ", акцентира Шолц.

В същото време той дефинира като " вярно геополитическо решение " поддръжката на Европейския съюз за Киев. Освен това Шолц увери, че западната поддръжка за Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо.

 Германия ще продължи да оказва всестранна помощ на Киев, в това число да доставя системи за противовъздушна защита.

Немският канцлер изрази вяра, че въпросът за възобновяване на Украйна ще бъде включен в дневния ред на индонезийските управляващи по време на срещата на върха на Г-20 в Бали през ноември.

Във вторник в Берлин се организира интернационална конференция за възобновяване на Украйна, проведена от Групата на седемте. На откриването приказваха немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В конференцията ще вземат присъединяване и специалисти, интернационалните организации, анализатори, учени и представители на гражданското общество.

 © AP Photo/Michael Sohn

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР