Нелицеприятната истина за световната видеоиндустрия е, че между играчите -

...
Нелицеприятната истина за световната видеоиндустрия е, че между играчите -
Коментари Харесай

Миражът Netflix: видео услугите са изправени пред мрачно бъдеще

Нелицеприятната истина за международната видеоиндустрия е, че сред играчите - стрийминг платформи, притежатели на обичайно наличие и обичайни дистрибутори - се води ирационална конкуренция, която ще бъде разрушителна за пазара.

Цифровите, онлайн и мобилните канали и запаси завземат главно място в развлекателната промишленост както съгласно количеството време, по този начин и съгласно парите, които потребителите отделят за тях. Това поддържа структурния напредък на пазара на цифрово наличие без значение дали става дума за текст, видео, музика, интерактивно наличие или обществени мрежи.

В сферата на киното и малкия екран развиването на нови бизнес модели се опираше на технологиите ОТТ (доставка на видео сигнал до устройството на потребителя по интернет, а не посредством сателит или кабел) и DTC (доставка на наличие посредством сателит или кабел). Това докара до обилни промени на пазара, чието въплъщение стана компанията Netflix - първата, която стартира видео стрийминг по ОТТ канали.

За триумфа на Netflix, наред с удобството на видео стрийминга, способства и нападателната ценова политика, присъща за пионерите в този бранш. Компанията се появи, когато на пазара на телевизионни услуги се предлагаха скъпи пакети телевизионни канали, струващи към 90 $ месечно. Тя предложи на феновете услуги за към 10 $ месечно.

Цената на видео продукцията на другите огромни софтуерни компании (например YouTube TV) също е доста по-привлекателна от предложенията на обичайните телевизионни канали, а някои съперници включват видео наличието в по-големи пакети услуги (например Prime Video, която е част от Amazon Prime).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР