Нелегален внос на над 20 тона свинско месо бе пресечен

...
Нелегален внос на над 20 тона свинско месо бе пресечен
Коментари Харесай

Пресякоха вноса на 20 тона нелегално свинско месо

Нелегален импорт на над 20 тона свинско месо бе кръстосан вследствие на получена навременна информация в Междуведомствения координационен център на ГДБОП и извършени под контрола му дейности на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и звеното „ Фискален надзор " към Националната организация за приходите, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По първични данни контрабандната стока е влезнала на 6 август през ГКПП-Русе. На транспортното средство, ръководено от 32-годишен македонски жител, била сложена пломба за осъществяване на следващи контролни дейности на декларираното от комерсиалното сдружение място за разтоварване на месото - складова база в софийското село Подгумер. Там се явили двама мъже - на 33 и 34 години, които показали подправено пълномощие на данъчните инспектори. За осъществената документна машинация неотложно бил известен Междуведомственият координационен център на ГДБОП. Под управлението му, на място били изпратени чиновници на Икономическа полиция и специалисти от Българската организация за сигурност на храните.

Двамата мъже са арестувани с полицейска мярка за 24 часа в столичното Второ районно управление (на МВР). По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 316 от Наказателен кодекс. От инспекторите на Агенцията по храните е наложена възбрана за предписание със стоката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР