Неконтролируемият прием на болкоуспокояващи и лекарства за понижение на температурата,

...
Неконтролируемият прием на болкоуспокояващи и лекарства за понижение на температурата,
Коментари Харесай

Нефролог: Внимавайте с лекарствата срещу болки и температура

Неконтролируемият банкет на болкоуспокояващи и медикаменти за намаляване на температурата, които влизат в графата нестероидни противовъзпалителни средства, води до тежки промени в бъбреците. Съществува даже билка за намаляване, една от съставките на която съкратява живота на бъбрека. Това предизвести по Дарик един от най-хубавите нефролози у нас доцент Валентин Лазаров.

Той напомни, че предлагането на пазара е голямо и прикани хората да са доста деликатни при приема на лекарства.

" Трябва да се знае, че в последно време се появява даже, в случай че щете, нов тип патология, изключително при младите. Употребата на лекарства, неконтролируемият банкет на аминокиселини и разнообразни препарати за бодибилдинг води до поява на съществени увреждания, в случай че нещата не са вярно дозирани, в случай че не са в вярна приложимост ", сподели доцент Лазаров.

" Изключително неприятно усещане на нефролозите прави рекламата на нестероидни противовъзпалителни средства. Голяма част от тях са налични без рецепта ", сигнализира експертът.

" Нестероидните противовъзпалителни средства, в случай че се одобряват редовно и дълготрайно, водят до тежки промени на бъбреците, засягат тежко интерстициума на бъбреците, а той е виновен за бъбречната преживяемост. Така че би трябвало да се внимава с приема на медикаментите ", безапелационен е той.

" Още един забавен миг - не съм срещу медикаментите за намаляване, само че към този момент в учебниците се разказва засягане на бъбреците от банкет на билка за намаляване, една от съставките на която провокира тежки хронични промени на бъбрека ", уточни още нефрологът.

" Предлагането е голямо, само че човек би трябвало да бъде доста деликатен и кардинално при потребността от едно редовно дълготрайно лекуване с даден медикамент би трябвало да се има поради, че би могло да води до засягане на бъбреците ", поучава доцент Лазаров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР