Неконсумиращите месо, особено , са изложени на по-висок риск от

...
Неконсумиращите месо, особено , са изложени на по-висок риск от
Коментари Харесай

Костите на веганите са по-чупливи

Неконсумиращите месо, изключително, са изложени на по-висок риск от строшаване на костите си заради по-ниския банкет на калций и протеини, сочи ново проучване на Оксфордския университет, представено от БГНЕС.
Проучването на, в което са взели участие съвсем 55 000 британци, заключава: " Неядящите месо изключително веганите, са пред по-висок риск от цялостни или някои характерни като място фрактури, изключително фрактури на тазобедрената става . "
 Проучване: Веганите и вегетарианците е по-вероятно да бъдат покосени от инсулт Проучване: Веганите и вегетарианците е по-вероятно да бъдат покосени от инсулт
Консумацията на напълно безмесни храни понижава риска от сърдечни болести, само че покачва риска от инсулт, сочи огромно изследване на уче...
" Това е първото такова огромно изследване на група на диета с общи и с голям брой характерни места на фрактури при вегетарианци и вегани, а констатациите допускат, че здравето на костите при веганите изисква спомагателни проучвания. "
Участниците бяха категоризирани в четири групи, състоящи се от 29 380 ядящи месо, 8037 ядящи риби, 15 499 вегетарианци и 1 982 вегани.
При проучването, което е оповестено в списание, участниците били помолени да попълнят въпросник, който пита за диетата, социално-демографските характерности, метода на живот и здравната история..
В отчета се споделя: " В съпоставяне с хората, които ядат месо, вегетарианците и веганите са имали по-висок риск от фрактури. Като цяло веганите в това изследване са имали по-висок риск от тотални и някои характерни като място фрактури (тазобедрена става, крайник, прешлен), в сравнение с ядящите месо ".
 Веганството завладя и татуировките Веганството завладя и татуировките
Веганските татуировки са доказателство, че жестокостта към животните има все по-малко място в света на модата. Чакай, преди малко ли разбра...
" Най-силните асоциации се следят при фрактури на тазобедрената става, за които при ядящите риба, вегетарианците и веганите имат по-висок риск. "
" Тези разлики в риска могат да бъдат обяснени частично с по-ниския междинен ИТМ [индекс на телесна маса] и по-ниския междинен банкет на калций и протеини при неядящите месо. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР