Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка

...
Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка
Коментари Харесай

Нинова сряза Борисов: Раздаването на милиони няма да реши проблемите на майките

" Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната тъга няма цвят. " Това написа в обществената мрежа " Facebook " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Постът на алената лидерка е по отношение на вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов, че в новия бюджет ще бъдат отделени 150 млн. лева повече за хората с увреждания.

" Нека покажем на Борисов, че свърши времето, в което можеше с разпределяне на милиони да купува смирение. Обещаните 150 млн. няма да решат проблемите, без промени в законите ", безапелационна е Нинова.

Тя добавя, че още през месец юли Българска социалистическа партия са внесли в Народното събрание законопроект за персоналната помощ, направен дружно с майките на деца с увреждания.
" Два месеца и половина отлежава на бюрото на Караянчева. Досега можеше от дълго време да е реалност. Когато би трябвало да уредят някой предприемач, законите се одобряват за 24 часа. А майките стоят четири месеца в палатките с децата си ", захапа социалистката.

Според Нинова ръководещите се пробват да лъжат, да разделят и да опълчват майките.

" Онзи ден на среща с тях една майка показа, че някои от децата към този момент не са живи. Помните ли по какъв начин стартира всичко? Отказаха да ги пуснат в Народното събрание на среща с нас, тъй като носели рекламни материали. Рекламните материали бяха надписите на гърдите им - " системата ни убива ". Нека застанем до тях и им покажем, че няма да го допуснем. Системата може да се промени ", написа още Нинова.

Майките на деца с увреждания ни изнасят урок и вместо да стоим и да гледаме, е най-добре да ги подкрепим. Нищо чудно да се научим по какъв начин да отстояваме правата, които сякаш ни подсигурява Конституцията

Припомняме, през вчерашния ден в 13 града в страната имаше митинги на майките на деца с увреждания. В някои от градовете се стигна се до затварянето на основни пътища и кръстовища. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР