Нека си го кажем направо - ние не отиваме на

...
Нека си го кажем направо - ние не отиваме на
Коментари Харесай

Как да работим с някого, когото мразим

Нека си го кажем напряко - ние не отиваме на работа, с цел да се обичаме с сътрудниците, а да вършим работа дружно. И все пак, страстите постоянно са по-силни от професионалната дисциплинираност и корпоративните правила. Случва се да работим с някого, който провокира нашата злост до степен, че да го напразим - надут глупак, досадна клюкарка или нетърпим сътрудник, който непрекъснато се оплаква, образците не свършват с това. По-важното в тази ситуация е, че животът в офиса с такива хора в близост става сложен и много комплициран. Вместо да се фокусирате върху работата, която би трябвало да свършите дружно, вие губите време и сила, пробвайки се да държи страстите си под надзор и да управлявате държанието на този човек. За благополучие, с вярната тактичност ще съумеете да запазите продуктивни работни взаимоотношения с " врага " в офиса.

Какво споделят специалистите?

Ако работите с някого, който не харесвате, не сте сами. Ненавистта към сътрудник е прочут архетип. Робърт Сътън, професор по ръководство и инженерство в Станфордския университет изяснява, че това е част от човешките настройки. " Винаги има други хора - родственици, сътрудници, съседи които са ни неприятни. Избягването на хората, които не харесвате е като цяло една сполучлива тактичност, само че тя не постоянно е допустима на работното място. " Някои хора са там, харесва ли ви или не ", показва Даниел Голман, съуправител на консорциум за проучване на „ Емоционална просветеност “ в организации в Rutgers University. Следващия път, когато ви се прииска да уцелите сътрудника с писалка или нещо по-тежко, помислете за следните препоръки:

1. Управление на реакциите

Вашият отговор към сътрудника може да варира от лек дискомфорт до открита неприязън. Голман споделя, че първата стъпка е да управлявате това възприятие. Той допуска, че в случай че отсреща си имате някой, който е провокиращ или скучен, не би трябвало да мислите за неговите дейности, а а за това по какъв начин да реагирате. Далеч по-продуктивно е да се фокусирате върху личното си държание, тъй като можете да го контролирате. За да се справите, Голман съвтева да релаксирате всекидневно. Това ще усъвършенства способността ви да се справите със напрежението.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР