Нека да сме наясно, че пълен локдаун няма. Хората могат

...
Нека да сме наясно, че пълен локдаун няма. Хората могат
Коментари Харесай

Фандъкова е категорична: Няма локдаун, затваряме само местата, където се събират повече хора

Нека да сме наясно, че цялостен локдаун няма. Хората могат умерено да излизат, няма вечерен час, няма SMS за известяван за излизане от вкъщи. Това сподели пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка ограниченията, от понеделник в цялата страна.
Тя даде уклончиви отговори на въпроса за какво здравните управляващи за 2 дни трансформираха на 180 градуса позицията си за потребността от локдаун у нас. Припомняме, че на 14 март точно Фандъкова съобщи, че от затваряне, само че на 18 март позицията ѝ към този момент тъкмо противоположна.
Кметът изясни, че решенията дали и по кое време да се затвори всичко са доста сложни. " Причината е, че доста хора остават у дома и губят работата си. Същевременно със затварянето на детските градини и яслите също има огромен % хора, които не могат да вървят на работа, защото няма кой да гледа децата им ", сподели тя.
Фандъкова още веднъж акцентира, че не вижда смисъл учениците да се завръщат в учебно заведение за два дни, откакто новите ограничаващи ограничения ще продължат до 31 март. Именно поради това ще предложи 1 и 2 април да бъдат оповестени за неучебни.
 ЕМА удостовери, че имунизацията на AstraZeneca е безвредна ЕМА удостовери, че имунизацията на AstraZeneca е безвредна
Ваксината на AstraZeneca е безвредна и ефикасна. Вече 7 млн. души са имунизирани с нея. Това оповестиха от Комитета за оценка на риска в...
По думите ѝ първите ограничения, които ще бъдат отпуснати в София, и които са свързани с бизнеса, са допускането на маси на заведенията навън .
Фандъкова сподели още, че все още в лечебните заведения в столицата има свободни кревати, както за пациенти, които не са в тежко положение, по този начин и за такива, които се нуждаят от интензивна грижа поради. " Около 75-80% от леглата, планувани за заболели от ковид, към този момент са заети ", посочи тя.
По думите й е положено голямо изпитание от страна на лечебните заведения да усилят леглата си. " Всички би трябвало да поставим старания, с цел да пречупим тази крива и да не позволим хора да остават в колите за спешна помощ ", сподели Фандъкова.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР