“Нека да погледнем фактите - всички ръководители на служби днес

...
“Нека да погледнем фактите - всички ръководители на служби днес
Коментари Харесай

Николай Денков: Единствено Радев може да овладее службите

“Нека да погледнем обстоятелствата - всички ръководители на служби през днешния ден са назначени от президента посредством неговите служебни държавни управления. Така че, в случай че ще използваме термини като преодоляване на службите, единственият, който може да овладее службите през днешния ден е президентът. ”

Така министър председателят Николай Денков отвърна на днешните рецензии на президента Румен Радев, че настояването му да смени шефа на ДАНС е част от опитите за преодоляване на службите.

“Втори факт - до момента в никакъв случай не съм изискал да се смени някой от ръководителите на службите, тъй като нямаше причина, само че през днешния ден - първият тур на изборите протече без машини, а това има своите последици - от една страна понижено доверие към изборния развой и извънредно огромен брой невалидни бюлетини и това се дължи главно на един зам.-председател на ДАНС ”, добави Денков.

Трети факт - има опит да се трансферира цялата отговорност за премахването на машините на зам.-министъра на електронното ръководство. Ако погледнете справката, която е направила ДАНС, там написа, че този зам.-министър е основал предпоставки да зародят опасности за по-голямо съмнение към машините. Нека да погледнем какво направи заместник-председателя на ДАНС. Той употребява тази причина, с цел да сътвори такава осведомителна акция, че машините да отпаднат от първия тур. Как го направи? По два метода - първият е, че написа информация, която съдържа погрешни и манипулативни изказвания. А вторият - не класифицира справката, което е нарушаване на закона и я изпрати по този начин, че тя да стане притежание на извънредно доста хора. Правилният метод бе да ревизира информацията и да я прати на хората, които биха могли да вземат решение дали тя да бъде публикувана. Това не е направено, акцентира още министър председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР