Нека да изчакаме, да видим какво правителство ще се сформира.

...
Нека да изчакаме, да видим какво правителство ще се сформира.
Коментари Харесай

Главчев за РСМ: Повече отстъпки няма да правим, ако не спазят изискванията за ЕС, няма да се получи

Нека да изчакаме, да забележим какво държавно управление ще се образува. Надявам се и те да продължат европейската си вероятност, съобщи той.

Позицията, която имаме е общоевропейска позиция, на нашите другари от РСМ им е ясно, че в случай че не спазят условията за участие в Европейски Съюз, няма по какъв начин да се получи, съобщи Главчев.

Очаквам акцията по-скоро да бъде почтена и транспарантна, да понижат градуса на напрежението, само че кой към аз да давам препоръки на политиците, добави той.

Служебният министър-председател заяви, че на идните избори на 9 юни в изборните протоколи ще бъдат обработени три пъти повече цифри, от колкото на предходните, а броят на РИК-овете е същият. Според него това ще доведете до закъсняване на формалните резултати. За да няма подозрения, че нещо се прави " на мрачно ", го оповестявам в този момент, добави Главчев.

По думите му няма по какъв начин нищо да се направи, тъй като е избрана числеността на РИК-овете по избирателен кодекс. Членовете на изборните комисии ще положат оптимални старания, уточни Главчев и прикани да не се нагнетява напрежение, че се бавят резултатите поради някакви други практики.

Служебният министър председател изясни, че всичко идва от това, че даже в многомандатни изборни региони, които са с малко мандати на националните избори, числата за претенденти са едни и същи. Листите са с една и съща бройка, добави Главчев.

Той уточни още, че задачата на служебния кабинет е по-скоро логистична. Ние сме до деня на изборите, оттова поема ЦИК, ние следим да няма пазаруване и пласиране на гласове, сподели Главчев.

Служебният министър-председател разяснява и обстановката на граничния пункт в Малко Търново, като уточни, че пунктът не дава отговор на условията, получават се скупчвания, изключително в празнични дни.

До 10 дни би трябвало да ни дадат план от Агенция " Митници " по какъв начин да се разшири пунктът, след което ще предприемем по-нататъшни стъпки, изясни Главчев. На пункта има проблем и с пътя, само че в случай че чакаме пътя, в никакъв случай няма да разтеглим пункта, тъй че ще действаме поетапно, изясни още той.

Главчев разяснява още, че на вчерашната му среща с посланиците на страните членки на Европейския съюз, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Швейцария, всички са изразили поддръжка за включването на България и по суша в Шенген, в това число и от Австрия. Очакваме до края на годината това да се случи, уточни служебният министър-председател.

Служебният министър председател взе участие в церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз във връзка Деня на Европа пред президентската институция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР