Помощта, предложена от ЕС за издирването на хеликоптера с иранския

...
Помощта, предложена от ЕС за издирването на хеликоптера с иранския
Коментари Харесай

Гняв заради предложена от ЕС солидарност с Иран

Помощта, препоръчана от Европейски Съюз за издирването на хеликоптера с иранския президент Ебрахим Раиси на борда, провокира всеобщ яд, написа „ Политико “.

Еврокомисарят за ръководство при рецесии Янез Ленарчич написа в „ Екс “, че Европейски Съюз задейства системата „ Коперник “ за наблюдаване на Земята, с цел да помогне при търсенето на машината. Гневът бе подбуден не толкоз от известието, а поради хаштага в неговия край - #EUSolidarity („ Солидарност от Европейски Съюз “).

Веднага заваляха отговори от ядосани консуматори, най-вече украинци. Ето някои от тях:

„ Солидарност с терористичен режим? Европейски Съюз знае ли това? “

„ Защо? Те намерено се пробват да разрушат Европейски Съюз. “

„ Солидарност от Европейски Съюз. Кажете ни дали и по кое време ще откриете Касапина от Техеран. “

„ Къде е солидарността с украинците, страдащи от иранските дронове? “

„ Трябва да се срамувате от себе си. Вие сте срам за Словения. “ (Ленарчич и словенец – б.р.)

Много консуматори напомнят, че Ебрахим Раиси има съществена роля в изтезанията на хиляди иранци, че Ислямската република спонсорира терора че с ирански дронове биват тероризирани украински цивилни и че в ирански затвор се намира шведският чиновник на Европейски Съюз Йохан Фродерус.

• (Иран спонсорира и йеменските бунтовници хуси, които от ноември 2023 година държат в плен двама български моряци на борда на кораба „ Галакси лийдър “. Заради това режимът в Техеран бе глобен преди седмица от Европейски Съюз – бел. на Клуб Z.)

Съобщението на Ленарчич бе копирано в профила на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел. Но го няма в профилите в „ Екс “ нито на Комисията, нито на нейния ръководител Урсула фон дер Лайен, която до момента по този начин и не е коментирала злополуката, отбелязва „ Политико “.

Очаква се по-късно през днешния ден Борел да направи коментар, споделиха източници от Брюксел.

Съобщението на Янез Ленарчич разгневи и чиновници на Европейска комисия. Пожелал анонимност неин чиновник съобщи пред „ Политико “, че то е в сходство с насоките на Европейски Съюз за филантропичната помощ. Но добави, че намира известието за необичайно.

Upon Iranian request for assistance we are activating the `s rapid response mapping service in view of to the helicopter accident reportedly carrying the President of and its foreign minister.
— Janez Lenarčič (@JanezLenarcic)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР