Неизвестните извършители са поставили взривно устройство в колата, в която

...
Неизвестните извършители са поставили взривно устройство в колата, в която
Коментари Харесай

Коя е взривената Дария Дугина и къде е бил поставен експлозивът в колата-бомба

Неизвестните причинители са сложили взривно устройство в колата, в която почина журналистката и политолог Дария Дугина, по време на фестивала „ Традиция “ в Подмосковието, до момента в който автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било мъчно да го направи, оповестиха през днешния ден за ТАСС правоохранителните органи.

На фестивала е имало доста посетители, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската автомагистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил цялостен.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало инспекции, тъй че взривното устройство може да е било оставено когато и да е от всеки, като е и станало, сподели източникът на ТАСС.

От органите на реда са споделили, че на входа на имението е имало екип на КАТ, а придвижването е било контролирано от пътни служители на реда.

Присъстващите са били проверявани, директно преди да влязат на събитието.

Снощи в региона на село Болшие Вязьоми, Московска област се е задействало взривно устройство в движещ се автомобил „ Тойота ленд крузър “ и той се е запалил. Взривното устройство е било сложено под автомобила от страната на лидера. Даря Дугина, която е управлявала джипа, е починала на място.

Източник: Българска телеграфна агенция

Коя е Дария Дугина?

29-годишната Дария Дугина, която почина тази нощ при експлозия на управлявания от нея автомобил, е щерка на известния съветския публичен деятел, мъдрец и публицист Александър Дугин, постоянно именуван „ мозъкът на Путин ”.

Тя е родена в Москва на 15 декември 1992 година. Завършва философския факултет на Московския държавен университет. Стажувал е във Франция. Дария беше близка с последователите на десните европейски партии и споделяше концепциите на татко си Александър Дугин. Работи като политически колумнист на интернационалното евразийско придвижване и дружно с татко си изнася лекции по философия и политология. Също по този начин има чести изяви по различнителевизии в ролята си на специалист по разнообразни общестено-политически тематики.

Подкрепа за „ спецоперацията ” в Украйна

Дария Дугина поддържаше така наречен от Путин „ специфична интервенция ” в Украйна, посещаваше Донбас и беше познаваше добре военните интервенции и доста от съветските военни.

" Наскоро тя се завърна от „ Азовстал в Мариупол. <...> Тя мразеше бандеровците, тъй като добре разбираше с какво се борим ", написа съветският държавник Сергей Карнаухов в своя телеграм – Канал във връзка гибелта й.

„ Книга Z ”

Дария Дугина е един от създателите на книгата за специфичната интервенция в Украйна „ Книга Z ” -  алманах с разкази на участници и очевидци на събитията в Донбас. Излизането на книгата е оповестено за края на есента.

Източник: kp.ru

Превод и редакция: Novinite.bg
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР