Неизвестни засега злосторници са осквернили паметника на проф. д-р Лъчезар

...
Неизвестни засега злосторници са осквернили паметника на проф. д-р Лъчезар
Коментари Харесай

Заляха с боя паметника на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

Неизвестни към този момент злосторници са осквернили паметника на проф. доктор Лъчезар Цоцорков в Панагюрище. Това е станало през почивните дни към Коледа и Нова година. За случая се разбра от известия на възмутени жители в обществените мрежи. От фотосите се вижда, че мемориалът е залят със зелена багра.



Вандализмът провокира вълна от отвращение. Жители на града показват подготвеност със лични сили да отстранят провалите, като търсят съвет по какъв начин е най-подходящо да се почисти багра от засегнатите бронзови и каменни детайли. Предстои акцията да бъде съгласувана с Община Панагюрище. Призивът към локалната институция е да се самосезира и да спомага за следствие и откриване на причинителите. В помощ могат да бъдат записите от охранителните камери по близката зала „ Арена Асарел “.

Паметникът на проф. доктор Лъчезар Цоцорков бе открит пред формалния вход на „ Асарел-Медет “ АД на 29 декември 2020 година, когато се навършиха 56 години от стартирането в употреба на МОК „ Медет “. Бронзовата фигура е направена от Вежди Рашидов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР