Неизвестни засега крадци са опитали да ограбят през нощта в

...
Неизвестни засега крадци са опитали да ограбят през нощта в
Коментари Харесай

Крадци опитаха да ограбят банкомата в кметството в град Баня

Неизвестни към този момент крадци са пробвали да ограбят през нощта в петък банкомат, инсталиран в постройката на кметството на град Баня, оповестиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Сигналът за похищението е подаден на телефон 112 в 2,40 часа след среднощ, откакто се задействала алармата на постройката на кметството, която била разрушена с щурм от бандитите. Те се пробвали да отворят с принадлежности банкомата и да отмъкнат парите от него, само че избягали след задействане на алармената система и преди да бъдат хванати на мястото на престъплението от патрул на частната охранителна компания, с която кметството в Баня имала подписан контракт.

Полицаи от районно управление (на МВР) на МВР-Карлово са направили оглед на мястото на случая, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. Сградата на кметството в Баня е отцепена и краткотрайно затворена, като най-вероятно служителите от екипа на кмета Стамен Гешев ще възобновят работа чак в понеделник сутринта.

След обзор на записите от охранителните камери, инсталирани на постройката на кметството в курортното градче, стана ясно, че бандитите, пробвали да разбият и ограбят банкомата, били двама мъже с качулки на главата. Те били въоръжени с чук, прът, щанга и длето, с които помляли входната врата на кметството и влезнали във фоайето, където бил инсталиран банкомата, само че сега, в който се присъединила алармата, захвърлили инструментите и избягали.

Полицаи от районно управление (на МВР) на МВР-Карлово и проверяваща група криминалисти към този момент са по следите на апашите, само че от полицията към този момент отхвърлят да дадат информация дали стана дума за гастрольори или локални бандити.

Тази нощ имаше още два случая на кражби на банкомати – в столичния квартал „Левски“ и в Банкя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР