Неизвестни подпалиха приют за украински бежанци, който се намира в

...
Неизвестни подпалиха приют за украински бежанци, който се намира в
Коментари Харесай

Подпалиха приют за украински бежанци в Германия СНИМКИ

Неизвестни подпалиха подслон за украински бежанци, който се намира в немската община Грос-Щрьомкендорф.

Според Bild в сряда вечерта, 19 октомври, е избухнал пожар в подслон за украински бежанци. В постройката на хотелския комплекс Schäfereck е основан подслон за вътрешно разселени лица, в който от март 2022 година са настанени 14 жители на Украйна.

Освен това, съгласно Bild, трима чиновници на Международния комитет на Червения кръст са участвали по време на пожара на територията на приюта. Пламъците бързо обхванали сламения покрив, който незабавно горящ. За благополучие, съгласно публицисти, няма потърпевши при пожара.

" Според актуалната информация всичките 14 поданици са невредими и са евакуирани. Нищо не се е случило и с трима чиновници на Червения кръст ", сподели представител на немската комуна.

Полицията твърди, че повода за пожара в приюта за украински бежанци е тенденциозен палеж. В деня на случая чиновници на реда пристигнаха в хотелския комплекс, тъй като някой е нарисувал свастика на входната табела. Bild отбелязва, че локалната прокуратура е инструктирала полицията да откри точната причина за пожара като част от намерено наказателно дело.

„ Въз основа на дългогодишния ми опит като пожарникар допускам, че пожарът е бил съзнателно запален “, сподели регионалният началник Тино Шоман.
 Пожар заслон бежанци Германия украинци палеж  Снимка: dpa-international.com    Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР