Неизвестни лица са влезли в аварийния склад на Спасителната служба

...
Неизвестни лица са влезли в аварийния склад на Спасителната служба
Коментари Харесай

Все още не ясно кой е обрал аварийния склад на ПСС-Враца

Неизвестни лица са влезнали в спешния склад на Спасителната работа във Враца. Открадната е забележителна част от оборудването. Все още не са ясни нанесените вреди.



Притесненията на доброволците са, че в случай че възникне незабавна потребност от избавителна интервенция, не разполагат с нужните уреди. Останалата екипировка от спешния склад е преместена в склад на БЧК – Враца.

За кражбата разбрахме инцидентно от служащи, които приготвят ремонта на алпийския дом. Те са обхождали региона, заради което са видели, че вратата на склада ни. Свързахме се с органите на Министерство на вътрешните работи, само че за жалост още нямаме изясненост по случая ", изясни началникът на ПСС-Враца Станой Арабаджиев.

Липсват към 300 м. въжета, към 50 карабинера, 10 десондьора, всички четири служебни радиостанции, два лавинни уреда и други профилирани уреди.

Най-ценното за нас са карабинерите, протриващите устройства и самохватите по простата причина, че сега сме останали с 10 карабинера, които са задоволителни двама планински спасители да се разходят до мястото, където би трябвало да окажат помощ, само че да не могат да окажат помощ, изясни Арабаджиев.

Ще се оправим с импровизация, с по-голям риск за спасители и спасявани, само че във всички случаи ще реагираме при потребност, увери планинският избавител Цветан Христов. Не е изчислявано на какви загуби се равняват вредите, само че е несъмнено, че сега планинските спасители са затруднени да извършват отговорностите си

Най-лесният метод да попаднем на крадците е в случай че пуснат оборудването и най-много електрониката на пазара. Призовах всеки, който получи т. нар преференциална оферта, да пусне сигнал до нас или до органите на Министерство на вътрешните работи, сподели Станой Арабаджиев.

Благодарение на обществените мрежи информацията се популяризира доста бързо, а с помощта на админите и на членовете на някои от огромните планински групи е почнало набиране на средства за възобновяване на оборудването, което върви доста добре, защото хората се отзовават.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР