Неизвестни хора тази сутрин са отвлекли члена на Координационния съвет

...
Неизвестни хора тази сутрин са отвлекли члена на Координационния съвет
Коментари Харесай

Започнаха да изчезват опозиционни лидери на Беларус

Неизвестни хора тази заран са отвлекли члена на Координационния съвет на опозицията в Беларус Мария Колесникова пред Националния живописен музей в Минск и са я отвели в микробус, заяви беларуската телевизия, представена от ТАСС и Ройтерс.

Полицията в Минск заяви, че ревизира сигналите за похищение на Колесникова. Друг член на управлението на опозицията, Максим Знак, съобщи, че не може да се свърже с Колесникова по телефона.

В неопределеност са и други двама души от Координационния съвет на опозицията - Иван Кравцов и Антон Родненков.

Адвокати са почнали процедура по издирването на тримата и в най-скоро време ще се свържат с беларуските служби за сигурност и с полицията.

На 1 септември Мария - " Вместе " ( " Заедно " ), която ще се бори за политически, обществени и стопански промени в страната.

Събитията в Беларус по време на президентските избори на 9 август и след тях разкриха дефекти в системите за ръководство на страната и в работата на някои органи на властта, съобщи беларуският президент Александър Лукашенко а среща с ръководителя на Следствения комитет Иван Носкевич.

Беларуската полиция заяви, че е арестувала 633 души на вчерашните митинги против преизбирането на Лукашенко, съобщи Франс прес.

Хората са арестувани за нарушение на закона за всеобщите събирания. 363 от тях остават в ареста до момента в който съдът прегледа нарушаванията им.

Според полицията през вчерашния ден са се състояли 42 митинга в разнообразни региони на Беларус с сбор участници 31 000 души.

Според опозицията единствено в Минск са протестирали над 100 000 души, 194 са арестуваните в столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР