Неизплатени дългове на предишното ръководство на Българската федерация по вдигане

...
Неизплатени дългове на предишното ръководство на Българската федерация по вдигане
Коментари Харесай

В щангите плащат от джоба си дългове на старото ръководство

Неизплатени задължения на предходното управление на Българската федерация по повдигане (БФВТ) на тежести към Министерството на младежта и спорта на стойност 13 600 лв. бяха погасени с персонални средства.

Изчистено е и още едно обвързване за 5400 лв. на федерацията към Национална агенция за приходите, оповестиха от централата.

" Дълговете бяха спънка спортното министерство към момента да не е отпуснало средства към федерацията, която от своя страна да организира обикновено активността си.

Следва централата да входира към министерството всички документи и удостоверения, че задълженията са изчистени, като се чака до две седмици БФВТ да получи цялото финансиране от ММС, с цел да могат да бъдат изплатени заплатите на всички треньори, състезатели и чиновници, да бъдат платени спортните лагерите, наемите към НСА, както и отговорностите към всички подизпълнители ", пишат от БФВТ.

" Тези отговорности бях спънка да бъдат подписани договорите сред федерацията и министерството, и действително са финалната изчезнала част от пъзела. Ангажирали сме няколко съществени адвокатски адвокатски фирми, като ще бъдат пуснати сигнали до всички вероятни институции и хората, които са довели федерацията до тази безизходна обстановка, да поемат отговорност за действията си.

Ще използваме целия запас на страната да бъдат заслужено осъдени ", съобщи президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид.

Общо 21 състезатели през днешния ден отпътуват за Европейското състезание за кадети в Молдова, което ще се организира от 1 до 10 юли. Транспортните разноски ще бъдат поети с персонални средства на президента на федерацията, а ММС ще покрие след шампионата всички направени разноски от клубовете.
 Отново скандал в българските щанги
Отново скандал в българските щанги

Карлос Насар отхвърли да тренира

" През последните години нашите кадети бяха подценявани и занемарени от предходното управление и сега възвръщаме младежките попълнения в спорта. Залагаме доста на новите очаквания в щангите, това са нашите последващи гении, ще развиваме и нови с времето. Смятаме, че ще имаме огромен триумфи на това европейско в Молдова ", разяснява още Маджид.

При девойките за Молдова отпътуват Александра Николова, Бояна Костадинова, Руслана Атанасова, Магдалена Димитрова, Александра Иванова, Красимира Вълчева и Мария Арнаудова.

При юношите това са Джан Зарков, Исус Кирилов, Симеон Арнаудов, Галин Продански, Виктор Костадинов, Нино Симеонов, Димитър Дончев, София Стефанова, Мерт Халатолу, Константин Балинов, Тошко Господинов, Ангел Георгиев, Танислав Ангелов и Александър Емилов.

Треньорския състав е Радослав Атанасов, Кръстина Атанасова, Живко Николов, Борислав Налбантов и Пламен Братойчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР