Неиздаването на касови бележки или издаване на такива без нужните

...
Неиздаването на касови бележки или издаване на такива без нужните
Коментари Харесай

Запечатаха известно заведение във Варна

Неиздаването на касови бележки или издаване на такива без нужните реквизити са най-честите нарушавания, които правят търговците във Варна , сподели Лора Георгиева, основен специалист в звено „ Комуникации “ в Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите. 

Тя заяви информацията по време на акция на данъчните чиновници за запечатване на едно от заведенията в региона на Морската гара.
 Българска телеграфна агенция
Георгиева посочи, че предварителната процедура по запечатването е тъкмо поради подобен вид нарушавания. По думите ѝ е установено, че в заведението са издадени 66 служебни бона вместо фискални . Според нея фискалните бонове разрешават информацията за осъществените продажби да бъде предадена на сървърите на Национална агенция за приходите, до момента в който служебните са единствено за вътрешна отчетност.
 Българска телеграфна агенция
Заведението ще бъде запечатано за 10 дни. Георгиева сподели още, че за лятната акция на Национална агенция за приходите край морето са пристигнали и чиновници от вътрешността на страната, които играят ролята на „ секрети клиенти “. По думите ѝ те работят на 24-часов режим. Когато засекат нарушавания при визитите си, те се легитимират и инспекцията на съответното заведение стартира публично, изясни още Георгиева.
 Българска телеграфна агенция
Адвокатът на притежателя на запечатаното заведение Асен Христанов уточни, че към този момент е внесъл тъжба в Административния съд във Варна против предварителното осъществяване на заповедта на Национална агенция за приходите. Той посочи, че чака решението да бъде оповестено още в границите на днешния ден. След това съдът ще прегледа и жалбата против заповедта всъщност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР