Неидентифицирани въоръжени мъже са убили девет чуждестранни граждани в Югоизточен

...
Неидентифицирани въоръжени мъже са убили девет чуждестранни граждани в Югоизточен
Коментари Харесай

Девет пакистанци са убити при стрелба в Иран

Неидентифицирани въоръжени мъже са умъртвили девет задгранични жители в Югоизточен Иран покрай пакистанската граница , заяви полуофициалната осведомителна организация Mehr в събота, на фона на напъните на двете страни да поправят връзките си след разменените удари през границата сред тях, предава Ройтерс.

Иранската организация заяви, че нито едно лице или група не е поело отговорност за стрелбите в неспокойната провинция Систан-Балуджистан.

Правозащитната група " Аалваш " съобщи на уеб страницата си, че жертвите са пакистански служащи , които са живели в автосервиз, където са работили. Други трима са ранени, се споделя в известието.

Стрелбата е осъществена, когато иранските държавни медии оповестиха, че пакистанският и иранският посланици са се върнали на постовете си, , когато, ориентирани към, както всеки сподели, цели на бойци.

Бедният район от дълго време е сцена на спорадични конфликти сред силите за сигурност и сепаратистки бойци и контрабандисти, пренасящи опиат от Афганистан, най-големият производител на дрога в света.

Иран поддържа едни от най-ниските цени на горивата в света и това обуславя контрабанда на гориво към Пакистан и Афганистан.
 Разговори за понижаване на напрежението сред Пакистан и Иран Обновена
Разговори за понижаване на напрежението сред Пакистан и Иран

Двете страни дават знаци за връщане към диалога
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР