Нехарактерно суха зима имаше не само у нас, но и

...
Нехарактерно суха зима имаше не само у нас, но и
Коментари Харесай

Земеделието в Испания е пред катастрофа заради сухата зима

Нехарактерно суха зима имаше освен у нас, само че и в редица южноевропейски страни. Липсата на дъжд в Испания ще окаже пагубен резултат върху реколтата на множеството зърнени култури.

Испания може да остане без лични ресурси от пшеница и ечемик заради продължителната суша. Тенденцията се следи в по-голямата част от страната. За да направи оценка на обстановката, държавното управление привиква среща с Националния комитет по засушаването в сряда.

 
Ако равнищата на преваляванията не се подобрят в границите на няколко дни, производството на култури, изключително на зимни зърнени култури, ще бъде доста понижено. Перспективите не са по никакъв начин положителни. Ако продължава по този начин, разумно е реколтата да намалее, а затова и цените да се покачат.
Серхио Висенте-Серрано, академик

Други европейски страни също са изправени пред този проблем. Карта, формирана от Службата за климатични промени " Коперник ", демонстрира ниска мокрота на почвата в доста южни региони на континента през януари.

 
Обикновено, изключително в южноевропейските страни, чакаме есенна и зимна нова порция дъжд. Тази година това не се случи в доста от тези страни. Така че ще навлезем в селскостопанския сезон, сезона на напредък, с доста ниска почвена мокрота. Трябва да търсим нови технологии, които употребяват по-малко вода. И по този начин в действителност да се стремим да рециклираме колкото се може повече вода или да имаме по-малък отпечатък върху наличната вода.
Саманта Бърджъс, академик от „ Коперник “

Експертите в Испания считат, че реколтата от пшеница и ечемик в множеството самостоятелни области като Андалусия, Екстрамадура, Мурсия и Каталуния, най-вероятно ще бъдат изцяло изгубени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР