Негово Светейшество българският прие днес на официална среща посланика на

...
Негово Светейшество българският прие днес на официална среща посланика на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Словакия у нас

Негово Светейшество българският одобри през днешния ден на публична среща посланика на Словашката република в Република България Васил Гривна. Приемът се състоя в постройката на Софийската света митрополия, оповестиха от Българската патриаршия. 

Посланик Гривна посочи положителните взаимоотношения сред България и Словакия, като показа на Светейшия патриарх повече за живота на Православната черква в чешките земи и Словакия, водена и духовно ръководена от митрополит Ростислав. Той показа още за това, че България е мечтана дестинация за пътувания и поклонничество от страна на словаците и описа за своето първо посещаване у нас, случило се преди няколко десетилетия. 



Негово Светейшество пожела на дипломат Васил Гривна сполучлив мандат и бяха изразени очаквания за съдействие в разнообразни начинания - просветителни и публични. 

В срещата участваха също Техни Преосвещенства - Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, както Теодор Атанасов - шеф на кабинета на патриарха, и Ангел Младенов - секретар на Софийската митрополия. 



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР