Негово Светейшество българският патриарх Неофит се срещна с Н. Пр.

...
Негово Светейшество българският патриарх Неофит се срещна с Н. Пр.
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с американския посланик у нас Кенет Мертен

Негово Светейшество българският патриарх Неофит се срещна с Н. Пр. Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати у нас. За това оповестяват от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в постройката на Софийската света митрополия, а в срещата участваха: Техни Преосвещенства - Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, Теодор Атанасов - шеф на кабинета на българския патриарх, както и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия.

Негово Превъзходителство изрази своята признателност за опцията да се срещне и запознае със Светейшия патриарх. Той показа още първите си усещания от България, като посочи междурелигиозния разговор и съгласие сред другите вероизповедания в България.

По време на срещата беше разисквана задачата на Българската православна черква в сливане на българския народ, както и служението ѝ оттатък Океана в лицето на митрополията на Съединени американски щати, Канада и Австралия.

В края на срещата Светейшият патриарх Неофит пожела на дипломат Мертен сполучлив мандат и ползотворна активност у нас. От своя страна американският дипломат изрази готовността си да работи в поддръжка на всички положителни начинания и показа вярата си такива срещи и диалози да има и в бъдеще.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР