Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща Н.Пр.

...
Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща Н.Пр.
Коментари Харесай

Патриарх Неофит разговаря с Н.Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ у нас

Негово Светейшество българският патриарх Неофит одобри през днешния ден на среща Н.Пр. Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати у нас, оповестиха от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в постройката на Софийската света митрополия, а в срещата участваха: Техни Преосвещенства - Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, както и Теодор Атанасов - шеф на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия.

Негово Превъзходителство изрази своята признателност за опцията да се срещне и запознае със Светейшия патриарх. Той показа още първите си усещания от България, като посочи междурелигиозния разговор и съгласие сред другите вероизповедания в България. По време на срещата бе разисквана задачата на Българската православна черква в сливане на българския народ, както и служението й оттатък Океана в лицето на митрополията на Съединени американски щати, Канада и Австралия.



В края на срещата Светейшият патриарх Неофит пожела на дипломат Мертен сполучлив мандат и ползотворна активност у нас. От своя страна Негово Превъзходителство също изрази готовността си да работи в поддръжка на всички положителни начинания и показа вярата си такива срещи и диалози да има и в бъдеще.



Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР