Негово Светейшество Българският патриарх Неофит е удостоен с най-високото общинско

...
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит е удостоен с най-високото общинско
Коментари Харесай

Патриарх Неофит стана почетен гражданин на Кюстендил

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит е почетен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил " Почетен жител на Кюстендил ", оповестиха от Софийската митрополия.

Това става по предложение на духовенството и боголюбивия народ на Кюстендилска духовна околия, които са внесли писмо в локалния парламент.

Предложението е показано от кмета на общината Петър Паунов, а ръководителят на Общинския съвет Иван Андонов стимулира предлагането по този начин: " Удостояване със званието " Почетен жител на град Кюстендил " на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит за принос в духовното развиване на общината, и във връзка десетата годишнина от избора и интронизацията му за Български патриарх ".

Предложението е прегледано на съвещание на локалния парламент на 23 февруари и е единомислещо утвърдено от всички съветници. С това предложение жителите на Кюстендил изричат признателност за отеческите грижи, който поставя Негово Светейшество патриарх Неофит за духовната околия и го поздравяват с десетата годишнина от неговото първосветителско, патриаршеско служение.

Предстои да бъде конкретизирано времето и мястото за формалното връчване на почетното звание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР