Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен

...
Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен
Коментари Харесай

Патриарх Неофит стана почетен гражданин на град Бяла

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен жител на град Бяла за неговия принос за развиването на града и общината в региона на обществения, културния и духовния живот, както и във връзка 130-ата годишнина от оповестяването на Бяла за град. Това оповестиха от Българската патриаршия.

Връчването на почетния плакет се състоя в постройката на Софийската света митрополия от кмета на община Бяла Димитър Славов и от ръководителя на общинския съвет Мариан Антонов.

Кметът на общината изрази своята признателност към Светейшия патриарх за това, че е спомогнал доста за построяването на храма " Св. Пантелеймон " в града. Идеята за изграждане на храм в квартал гара Бяла е с отминалост повече от 25 години. Благодарение на самодейността, подета от кмета на града, и учреденото през август 2016 година съдружие " Свети Пантелеймон ", храмът бе издигнат и осветлен на 27 юли 2018 година от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. 

Негово Светейшество благодари за оказаната чест и пожела на кмета на общината, както и на общинския съвет триумф в начинанията и делата в интерес на общината, на града и неговите поданици. 

В приема в Софийската митрополия участваха също Техни Преосвещенства - Мелнишкият епитскоп Герасим, основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, Теодор Атанасов - шеф на кабинета на Негово Светейшество, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия. 
В края на срещата кметът Димитър Славов пожела на Светейшия патриарх здраве и още дълги години да води Българската черква и да направлява българския народ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР