Нефтохимик 2010 (Бургас) излиза срещу германския шампион Фридрихсхафен в първи

...
Нефтохимик 2010 (Бургас) излиза срещу германския шампион Фридрихсхафен в първи
Коментари Харесай

Светослав Гоцев: Нефтохимик може да бъде приятната изненада в Шампионската лига

Нефтохимик 2010 (Бургас) излиза против немския първенец Фридрихсхафен в първи мач от Шампионската волейболна лига. Срещата е на 8 ноември (сряда) от 19:00 часа в бургаската зала „ Младост”. Реваншът е на 12 ноември (неделя) в Германия. Преди конфликт №1 потърсихме способеното мнение на волейболния национал Светослав Гоцев . Централният блокировач беше част от немския отбор през сезон 2013/2014 година

„ Този мач е безусловно непредвидим и за двата тима. Нефтохимик е ново име в Европа, само че в тима има опитни волейболисти, които са играли мачове като този, както и на доста по-високо равнище. Със сигурност бургазлии могат да бъдат приятната изненада на шампионата.

Лично аз нямам положителни мемоари от престоя ми във Фридрихсхафен. Не беше сполучлив, само че това е част от спорта. Иначе това е сериозен тим на положително приблизително европейско равнище. Търсят се млади момчета с капацитет. Такава е политиката на клуба. Без огромни вложения се търсят оптимални резултати в бъдеще. Това не е неприятно като концепция. Трябва да има тимове като този, който дава късмет на младите.

Отпадане от Шампионската лига би било доста по-голям удар за Фридрихсхафен, в сравнение с за Нефтохимик. Това би трябвало да е плюс за българските първенци и те би трябвало да се възползват оптимално, да играят освободено и напрежението да е настанено в полето на немците.

Фридрихсхафен е реализуем противник. Със сигурност ще бъде забавен конфликт и се надявам залата в Бургас да се изпълни, с цел да даде спомагателна убеденост на волейболистите на Нефтохимик.

Нямам персонални наблюдения над треньор Витал Хейнен,защото не съм работил с него. Със сигурност резултатите, които реализира приказват добре за работата му. Българите сме му на карък и дано да не скапваме традицията.”, приключи пред BGvolleyball.com Светослав Гоцев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР