Неформалната група Руснаци, украинци, белоруси и сърби заедно против войната

...
Неформалната група Руснаци, украинци, белоруси и сърби заедно против войната
Коментари Харесай

Руснаци, украинци, белоруси и сърби протестираха в Белград срещу войната на Путин в Украйна

Неформалната група " Руснаци, украинци, белоруси и сърби дружно срещу войната " организира през вчерашния ден в центъра на Белград протестна акция под наслов " Руснаци срещу войната - Ден на независимостта от путинизма и диктатурата на Кремъл ", заяви Дарик с позоваване на белградската организация Бета.

На проявата пред хотел " Москва ", на която жителите носеха украински, сръбски и беларуски флагове и плакати с надписи, призоваващи да бъде прекъсната експанзията на Русия против Украйна, бе декларирано, че Русия не е публична Москва и нейният президент Владимир Путин. Насъбралите се скандираха " Слава на Украйна " и " Путин не е Русия " и желаеха политическите пандизчии в Русия да бъдат освободени.

Представителят на тази неофициална организация Петър Никитин съобщи, че властта в Русия е узурпирала свободата на медиите, цялата стопанска система, изборите на всички равнища и е почнала " кървава братоубийствена война срещу Украйна ". Според неговите думи натрупалите се остро осъждат тази война и съжаляват за десетките хиляди жертви и за тези, които са били принудени да изоставен своите домове. Той пожела националният празник на Русия, 12 юни, идната година да бъде маркиран в Русия, само че без Путин.
На митинга приказваха доста жители, които обявиха, че са напуснали Русия, в която, по думите им, свободата на събиране и на словото е неразрешена, а хората се арестуват.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР