Недоволството на петричани срещу решението за смяна на епархийския наместник

...
Недоволството на петричани срещу решението за смяна на епархийския наместник
Коментари Харесай

Петрич пред бунт заради смяна на епархийския наместник

Недоволството на петричани против решението за промяна на епархийския наместник ескалира от няколко дни. Хората са възмутени от унизителния метод, по който е бил освободен уважаваният от всички отец Ангел Кочев и назначението на енорийския духовник отец Павел, който съгласно тях е със скандална известност като свещеник и като човек. В отбрана на своя нравствен лидер миряните са събрали над 5 хиляди подписа.

" Духовния мир в региона е нарушен и аз бях задължен да отвръщам ", съобщи пред БНР кметът на общината Димитър Бръчков:

" Нали разбирате какво единство на жители - от едната страна хората са възмутени от метода на отстраняването, въпреки това, индивидът, който наследява поста, който е назначен по-скоро. Ние, като институция, несъмнено, това, което направихме - отвореното писмо до патриарха, с цел да може да уведомим за настроенията, за напрежението, което се основава ".

Утре, когато се чака да бъде разгласен новият епархийски наместник, вярващите се събират пред храма " Света Богородица " в отбрана на 75 годишния отец Ангел Кочев:

" Подготвил се е цивилен комитет от поданици на община Петрич митинг на следващия ден пред храма. Там ще е формалното оповестяване на новия епархийски наместник ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР