Недоволни граждани се събраха на протест пред Общинския съвет в

...
Недоволни граждани се събраха на протест пред Общинския съвет в
Коментари Харесай

В Пловдив искат оставката на кмет путинист, гони украински деца от общежитие

Недоволни жители се събраха на митинг пред Общинския съвет в Пловдив, преди днешната му сесия. Те упорстват за оставките на кмета на града Здравко Димитров, както и на общинските съветници, осведоми БиТиВи.

Протестът е подбуден от няколко противоречиви решения на кмета и общинските съветници. Последният образец е желанието на общината да даде за безплатно прилагане някогашната постройка на Белодробна болница на частна болница. В тази постройка са настанени украински бежанци, които наложително ще би трябвало да изоставен и да останат без заслон.

Наталия Елис, която бе пристигнала с деца и цени, които са настанен в постройката на някогашната Белодробна съобщи, че е тук тъй като не е сигурна дали тези хора няма да останат без заслон. Въпреки че, точката за даването на Белодробна болница за 30 година на частна болница бе изтеглена тя съобщи, че ще бъде в залата до момента в който не бъде гласуван дневния ред, тъй като явно оферти мога да бъдат вкарани когато и да е за гласоподаване.

По думите на протестиращите настояването за оставката на кмета Здравко Димитров е обвързвано с неизпълнени предизборни обещания. Демонстрантите акцентират, че града не се развива, има презастрояване, а зелените площи се трансформират в паркинги.

Напрежение породи когато бе гласуван дневният ред, повода е  предложенията  точките за Панаира от 13 и 14 точка да станат първа и втора, което не бе признато от общинския съвет. Тогава настана безпорядък в заседателна зала, като протестиращите започнаха да викат „ оставка ”. Това наложи ръководителят на общинския съвет Александър Държиков да даде един час отмора, до момента в който утихнат пристрастеностите.

Кметът Димитров е прочут и като човек, който поддържа режима на Путин и не крие своите русофилски пристрастия. На 6 септември, Деня на Съединението, той персонално предложения на честванията в града под тепетата съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, което беше меко казано скандално. А единствено преди дни одобри да се срещне с втория човек в Руската православна черква след патриарх Кирил (Гундяев) - митрополит Антоний, чието посещаване у нас също беше не по-малко скандално. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР