Недостроена сграда, намираща се до клиника “Малинов на бул .Гоце

...
Недостроена сграда, намираща се до клиника “Малинов на бул .Гоце
Коментари Харесай

Сграда-убиец в Красно село: Наследство от Росина Станиславова, ДБ

Недостроена постройка, намираща се до клиника “Малинов ” на бул.Гоце Делчев номер 46 в Красно село, тормози живеещи и преминаващи наоколо до нея, сигнализират читатели на 19 минути. Районната администрация е затрупана от тъжби, само че все пак кмета Росина Станиславова, Демократична България, не е взела никакви ограничения досега на отстраняването и. Към този миг казусът непредпазливо е трансфериран към новия кмет арх. Румен Русев, който се е видял в знамение коя каша, забъркана от Станиславова да позволи първо.

 



 

Многократно сме писали по какъв начин пристигналата в името на битката против презастрояването кметица от Демократична България, отстранена за злоупотреби от съда, разреши повдигането на противозаконни по височина сгради в региона. Описвали сме най-малко два от съответните проблеми: на ъгъла на улиците Ладога и Родопски извор, и на ъгъла на улиците Топли дол и Подуево в квартал Борово.

 

В същото време Станиславова не изиска регионът да усвои отпуснатите от кмета Фандъкова средства за изграждане на нова общинска детска градина. Както и жителите да получат първото сходно заведение вследствие на смяната в закона за публично-частно партньорство по градеж на детски градини, за което имаше план. След няколко извършени диалога, вложителите не откликнаха на намеците на районните админи да дадат освен това от добра концепция и идеален, изцяло легален архитектурен проект. Така България, София и Красно село не получиха облага, която щеше да бъде знакова, а и доста потребна за стотици родители и техните хлапета, чакащи за места в ясли и детски градини в този регион. В същото време точно ДБППСС подлага на критика не своите кметове, а Столичната община за дефицита тук-там в детските градини.

 

От рисковата постройка на бул. Гоце Делчев падат елементи от структурата, а тротоарът е изцяло опустошен от строителната техника обслужваща обекта. Преди няколко дни откъснат железен профил едвам не убива майка с малко бебе, алармира Гергана Петкова, живееща наоколо. На постройката няма табела кой е възложител и кой е реализатор на обекта, което е в жестоко нарушаване на закона. Не е известно и какво е свършено досега от ДНСК- институцията, ангажирана с сходни проблеми.

 



 

Както неведнъж сме посочвали, районната администрация в Красно село по чудноват метод покровителства всевъзможни противозаконни строителни действия. Вече сигнализирахме освен кмета на София, основния проектант, ръководителя на СОС, ръководителите на НАГ, само че и интернационалните институции за своеволието на основния секретар на БЧК, който загради без план и позволение, изисквани по закон, гаражно място на улица Кюстендил 25. Продължаваме да следим случая, макар явно добре стимулираното безучастие на районната администрация. Напомняме, че бездействието е наказуемо от българския закон и ще създадем всичко допустимо неговата мощ да удари отговорните.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР