Недостигът на материали в германското производство става все по-сериозно, показва

...
Недостигът на материали в германското производство става все по-сериозно, показва
Коментари Харесай

Над 77% от германската промишленост изпитва недостиг на суровини и материали



Недостигът на материали в немското произвеждане става все по-сериозно, демонстрира последно изследване на водещия стопански институт Ifo.

През септември цели 77,4 % от промишлените компании в Германия оповестяват за спънки и проблеми при обезпечаването на междинните артикули и суровите.

Това съставлява втори следващ месец, в който се надвишава рекордния % от предходния, откакто през август 69,2% от промишлените компании изпитваха сходни проблеми.

" Пречките при доставките стават все по-сериозни и по-сериозно ", уточни Клаус Волрабе, началник на изследванията в института Ifo. На дневен ред пред фирмите в Германия остават и повишаващите се цени.

" Има доста поръчки, само че сега фирмите не могат да създават стоките, с цел да ги изпълнят ", добави Волрабе.

Ситуацията е изключително сериозна в автомобилната промишленост, като съвсем всички компании в тази сфера (или 97%) оповестяват за проблеми.

Делът също остава доста висок и в други основни браншове: в областта на електрическото съоръжение (при 93% от компаниите), в химическата индустрия (67%) и производството на машини и съоръжение (89%).

В хартиената промишленост доста повече компании оповестяват за дефицит на доставките (79 на сто).

Няма облекчение на ситуацията в нито един индустриален бранш, показва институтът Ifo.

В резултат на това от ден на ден компании се стремят да покачат цените. В последно време има малко място за маневри в автомобилната промишленост, когато става въпрос за повишение на цените.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР