Недостигът на лекарства в аптеките отвори поле за разрастване на

...
Недостигът на лекарства в аптеките отвори поле за разрастване на
Коментари Харесай

Аптекар разкри огромна шашма с незаконни лекарства на високи цени

Недостигът на медикаменти в аптеките отвори поле за разгръщане на черния пазар в интернет. Презапасяването с лекарства и пренасочването им към лечебните заведения направи съвсем невъзможни за разкриване бюджетни имуностимуланти като "Авирон рапид " и "Клексан ".

"Състоянието на пазара е много по-добро в сравнение с беше. Някои антибиотици се появиха, чакаме да се появи и "Клексан "-ът В сряда дойдоха много огромни количества, само че още не са в аптеките. От другите медикаменти, които бяха дефицитни, получаваме понякога, само че към момента има дефицит. Имаше употребява от намесата на министъра и се реализира резултат, който е забележим ", сподели ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов пред Bulgaria On Air.

Той разяснява и обстоятелството, че от няколко дни се следят разгласи за имуностимуланти, които се продават в уеб сайтове, само че на двойни и тройни цени.

"Това са хранителни добавки, които не се контролират от закона във връзка с цената. Те се продават безусловно нелегално. Погледнах в няколко уеб страницата, видях, че се продават и медикаменти по лекарско наставление. Видях и добавки, които сигурно не са регистрирани в БАБХ ", добави Костов.

Става въпрос за полови стимуланти, които съдържат 100 mg "Силденафил ".

"Не стига, че е по лекарско наставление, само че той е и в оптималната доза. Цената не мога да разясня, тъй като това са медикаменти, които не са регистрирани на българския пазар. Това е доста наказуемо. Нарушен е законът по няколко метода. В някои случаи става въпрос за постоянна продажба, която не е инцидентна. Недопустимо е. Има някои аптеки от Гърция, които регулярно правят доставки в България безусловно нелегално ", безапелационен е Николай Костов.

Експертът удостовери думите на Мая Манолова, че един от многото "Азитромицин "-и е липсващ от аптеките.

"Хубавото е, че има няколко "Азитромицин "-а. Появяват се и все по-често на други компании. Ние по тази причина настояваме да имаме право да заменяме, когато става дума за един и същи артикул, който е с едни и същи съставки ", сподели още Костов и добави, че премахването на "зелените коридори " се е отразило добре на аптеките.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР